Schuttingen

De wilgentakken (ook wel bleeslatten genoemd) die wij gebruiken voor het vlechten van de schutting zijn afkomstig van de katwilg en worden, in Nederland, gekweekt op zogenaamde grienden. De takken waar wij uiteindelijk uw schutting mee vlechten laten wij niet machinaal (wat gebruikelijk is) maar met de hand snoeien, zo komt er een mooie schuine kant aan de takken en dat maakt de schutting veel mooier (zie de foto's).

bekijk het resultaat

Deuren

U kunt kiezen uit verschillende soorten deuren, b.v.wilgentenen, gewolmaniseerd, steigerhout, hardhout etc. De voorkeur gaat vaak toch wel uit naar een wilgentenen deur. Voorafgaand aan de plaatsing maken wij deze deur in onze werkplaats exact op het door u gewenste formaat zodat die direct met de schutting geplaatst kan worden. Natuurlijk worden ook deze deuren vakkundig gevlochten van eerste kwaliteit wilgentenen.

bekijk het resultaat

Levende wilgenpalen

De schutting kan desgewenst gevlochten worden op levende wilgenpalen; deze palen worden in de grond geplaatst, ontwikkelen nog hetzelfde jaar wortels en lopen het volgend voorjaar uit. In de loop der jaren zullen zij uitgroeien tot wilgenbomen. Door deze boompjes jaarlijks te snoeien ontstaan knotwilgen. Er ontstaat een mooi natuurlijk effect. Gebruik van de levende wilgenpalen adviseren wij echter alleen als u beschikt over een ruime tuin. 

bekijk het resultaat